Booke.band visittkort

Booke.band og hensikten med nettstedet

Forhistorien til booke.band

Raymond Holmen heter jeg, og her kommer en lang historie som ender opp med grunnen til at booke.band ble opprettet.
Musikk har alltid vært en stor del av livet mitt. Det begynte tidlig da jeg rotet igjennom skivene til mine foreldre og hørte på gammel svensktopp, Lee Hazlewood, Gluntan, Hootenanny singers og mer. Etterhvert fikk jeg øynene (eller ørene) opp for Elvis Presley. Mamma skaffet meg LP’er og jeg hørte mye de. Jeg var som mange andre på 80-tallet flittig til å ta opp musikk fra radioprogram, og syklet rundt med musikk som strømmet ut av kassettspilleren på bagasjebrettet. Husker godt f.eks. Mojo Blues sin konsert på Jordal Amfi i 1982. Det var sånn musikk jeg likte! Jeg likte musikken fra 50-60-70-tallet så innmari godt!

Min første gig som organist!

Musikkarieren begynte tidlig egentlig. Jeg spilte orgel som liten. Gikk på orgelkurs hos Syversen i kjelleren på Villa Marte på Bjørkelangen. Hadde faktisk min første og eneste spillejobb som organist på en tilstelning med LHL. Det var på Bjørkelangen Rådhus. Husker ikke helt, men det var ved juletider, for hyra var en keramikkgreie hvor en nisse satt på en uthulet tømmerstokk, og inni stokken var det Twist! Husker jeg var skikkelig nervøs da jeg satt der og spilte Nærmere deg min Gud og Drømmen om Elin 🙂

Fattern skaffet seg etterhvert et skikkelig orgel og type «Farfisa» ble sikkert solgt. Nå kom det ei svær kasse i hus som hette Godwin Supersonic, et Italiensk orgel med 2 manualer, basspedaler og rytmeboks med Bossanova og greier! Dette hadde en type roterende høyttalere inni, og Gud hjelpes det låt så tøft!!! Man kunne tilte orgelet slik John Lord i Deep Purple gjorde, og da smalt det i fjærklangen så man skulle tro det var tordenvær i hele Lierfoss. Hele orgelgleden forsvant da fattern solgte go’kassa og kjøpte Technics keyboard. Det var verdens undergang syns jeg. Så ut som plastikk, låt som plastikk 🙁

Utvikling

Tiden gikk, jeg ble ungdom. Underveis hørte mine jevnaldrene mye på «Ti i skuddet». Jeg syns noe av populærmusikken var ok, men det var noen annet som trigget meg mer enn «flat synthmusikk». Min onkel Håvard var også glad i musikk. Han introduserte meg for Pink Floyd, Deep Purple, Status Quo, Rainbow, Uriah Heep, Manfred Mann, Meat Loaf, Smokie, Nazareth. Dette ble en helt ny verden for meg, og da jeg ble gammel nok til å kjøre lett motorsykkel var det tilfeldigvis salg på slike LP’er i Lillestrøm og Strømmen. Jeg kjørte dit og hamstret plater. Jeg oppdaget Black Sabbath på den tiden, og jeg digget det tunge lydbildet og stemmen av Ozzy. Jeg fikk tak i LP’er, VHS med konsertopptak av masse god gammel musikk. Denne tiden gikk det veldig mye i 70-80-talls rocks. Var såvidt innom Motorhead, Girlschool, WASP osv. Syns dette var innmari tøff musikk!

Live musikk

Da jeg fikk meg bil så kunne jeg reise lengre uansett vær. Benyttet sjansen til å oppleve levende musikk, Live altså! Jeg så på konserter med Deep Purple, Pink Floyd, Uriah Heep og mye annet! Det var jo helt klimaks for en sånn som meg! Dette er min type underholdning!
Tiden gikk. Jeg hørte mye på musikk. Var innom Whitesnake/David Coverdale. Creedence/Fogerty hadde jeg allerede hørt mye på og fått et godt forhold til. Jeg fikk øynene opp for Dio, jeg digget Chuck Berry. Tenkte, fy fader så kult det må være å stå på en scene og spille gitar!
Når jeg var på lokale fester så var det stort sett samme tralten uansett hvem som spilte. Det var dansband, trekkspill og låter som Meet me in Stockholm, Peta inn en pinne i brasan og Leende gulbruna øgon. Låtene etset seg inn i trommehinnene og jeg var drittlei den type musikk.

Starten på spillemann-karieren

En Jul, jeg tror det var i 1995/96 så spurte min far meg hva jeg ønsket meg i julegave. Jeg tror nok han husket at jeg var blitt ganske interessert i gitar. Dessverre solgte han el.gitaren sin før jeg fikk lært et eneste grep. ELEKTRISK GITAR, svarte jeg! Det får jeg aldri, tenkte jeg. Men det var det jeg ønsket meg.

Juleaften så lå det en stratocaster under sofaen gitt. Ikke Fender riktignok, men en sunburst stratocaster av merket Kingsound (som jeg faktisk har ennå). Da var det ut i bygda og få tak i forsterker. For dette låt ikke mye når jeg koblet den i stereoanlegget gitt 🙂 Jeg fikk tak i en Hagstrøm Solid State 80 og et modifisert Yamaha høyttalerkabinett med to kjempesvære elementer. Lyden, ja jeg visste jo ikke en dritt om gitarlyd. Jeg ville det skulle låte som Shadows, og det gjorde det litt på moderat volum. Men for å spille Smoke on the water var jeg avhengig av at noe vrengte. Da var det bare å skru opp. Det var så høyt at buksebena flagret. En herlig følelse! Plutselig låt det litt Ritchie Blackmore syntes jeg.

Min første gitar, en Kingsound Stratocaster. Her på trappa hjemme med sjæferen Jutta som publikum.
Kingsound, min første gitar, her på trappa i Holmenbyen med sjæferen Jutta som publikum. Til og med bikkja var lei spillinga 😉

Igang med band

Min venn Per Høisveen spilte også gitar, faktisk maken stratocaster som meg. Han hjalp meg igang med gitargrep. På samme tiden begynte jeg i ny jobb hos Electrocompaniet. Det var et dritkult sted å jobbe for en som var interessert i musikk og lyd. Elektrocompaniet ble jo omtalt som «En rocka versjon av julenissens verksted», og det var det absolutt!
ABE (Per Abrahamsen) var en god læremester. Jeg lærte utrolig mye om lyd på kort tid. Toppen var at selveste Mojo Blues «var» BE, min sjef altså!!! How cool is that???? Og de øvde på jobben på kveldene!!! Det var jo helt klimaks! Jeg fikk ikke nok av dette! Jeg var på alle konsertene dems i Strømmen og Oslo, og dem spilte den del konserter akkurat på den tiden.

Mojo Blues øvde i lokalene til Electrocompaniet, men det spilte også der på firmafestene for de ansatte. Det var kjempetøft!
Mojo Blues spiller på fest for ansatte i Electrocompaniet

Nå hadde jeg alt begynt lære bittelitt gitarteori av Carl Tidemann som var selger på Electrocompaniet på den tiden. Carl hadde studert gitar på GIT i Hollywood og kunne MASSE teori. Etterhvert gikk jeg litt i lære hos Per Rannug fra Mojo Blues. Per lærte meg mer konkrete riff og kule ting. Jeg var på alle konsertene som Mojo Blues hadde rundt i Oslo/Strømmen, og sugde til meg god musikk og kraftig lyd 🙂
Plutselig en dag sier min eks. klassekamerat Erik Berntsen, KISS har gjort comeback! Kanskje vi skal gjøre det også? For vi hadde nemlig et band på barneskolen som spilte en eneste låt og det var Dra til helvete med Beranek (den tiden spilte jeg orgel, og kunne 3 akkorder). Ja, klart jeg ville! Men jeg ville nå spille gitar!

Mitt første band!

Vi kalte oss først The Tøffels. Etterhvert ble besetningen endret på og Back To Basic oppstod. Vi tenkte å levere musikk som var litt annerledes enn den tralten alle andre spilte på lokalet. Vi ville være skikkelig coverband og spille kule låter rundt om på lokalene! Vi hadde det utrolig morsomt, og var de største rockestjernene i Aurskog en stund 😉 PA ble kjøpt, bandbuss også. I 1998/99 var vi ute «på veien» og spilte på diverse steder rundt om på Østlandet. Vi spilte på lokale puber, Bjørkelangen Musikkfestival, julebord, bryllup, sommerfester osv. På den tiden hadde jeg skaffet meg en kraftig Marshall combo og blitt veldig glad i lyden av rør 🙂 PA’n vår bestod naturligvis av forsterkere fra Electrocompaniet 😉

Flere band, duo, trubadur-virksomhet

En lang historie kort, jeg sluttet i Back To Basic i 2005 og startet nytt band, Retrophilia. Det var også et kjempegøy band å spille i! Yngre medlemmer, sprekere repertoar. Litt villere egentlig… Passet meg veldig fint syns jeg. Gjorde også litt trubaduropplegg med Maria Rye som var vokalist der.. Utrolig kreativ og energisk dame! Men etterhvert strandet også dette bandet dessverre.
Et nytt band ble laget, Nabovarsel. Der spilte jeg bl.annet sammen med mine supergode kompiser Pål Magnus og Hans (som i dag spiller bl.annet i Uslipt). Det var veldig morro, men jeg følte meg nok litt utilpass i det bandet.

Backing

Jeg vet jeg har sagt tidligere at det er skikkelig fake å spille med backingtracks og at jeg ALDRI skulle begynne med slikt. Men på den tiden begynte jeg å eksperimentere med backingtracks da. Jeg fikk med Kristine Glestad fra Nabovarsel på et par duo-jobber med backing i ryggen. Det funket ganske bra, selv om det var fryktelig uvant. Kristine var litt mye opptatt hvis jeg ikke husker feil, så det stoppet litt opp.

Partyduo

En dag fikk jeg tips om ei som heter Maria Skog. Jeg kontaktet hu og lurte på om hu ville være vokalist i Retrophilia (som da lå på is pga manglende vokalist). Maria hadde veldig lyst. Vi dro igang, men umiddelbart fikk trommisen Svein tennisalbue i begge armene. Vel, tenkte jeg, da står vi her igjen. Maria er flink, og jeg må forsøke å holde på hu.

Dermed startet jeg og Maria duoen Twisted Pair! Det var ny klimaks. Dessuten ble vi etterhvert samboere. Duoen funket veldig bra, og vi hadde drøssevis av spillejobber. Vi spilte i bryllupsfester, julebord, puber, festivaler, bursdagsfester, events, sommerfester etc.. Vi varmet til og med opp for DDE og Vassendgutane. Ene gangen spilte vi for nesten 1000 mennesker! Vi opererte i Vestfold, Østfold, Hedmark og Oslo/Akershus. Twisted Pair besøkte Finnmark 6 ganger, og der spilte vi på festivaler, julebord, romjulsfest, og i bryllupet til en lokal kar fra Bugøynes! Vennene hans hadde samlet inn penger til bryllupsband, og bandet var Twisted Pair! Det viste seg at han var allerede blitt fryktelig glad i duoen 🙂 Jeg begynte for alvor å synge mer Twisted Pair. Jeg sang etterhvert 1/3 av repertoaret. Denne duoen gikk skikkelig bra i 7-8 år, helt til et uventet og bittert samlivsbrudd satte en bråstopp for alt 🙁

Ny duo fra scratch, EVO ble født

Så stod jeg der da, i November 2017. Musikken var litt av næringa mi, så jeg behøvde pengene. Hadde noen spillejobber foran meg. Orket ikke stå på scenen med min ex. Alt var på stell sånn utstyrsmessig, og jeg hadde allerede begynt å oppgradere lysriggen, finpusse backing, jobbe med ny backing og alt…
Det var veldig mørkt må jeg innrømme, og jeg var utrolig sliten akkurat da. Jeg begynte jeg umiddelbart å leite etter «syngedamer». Flere var på audition.. For det var kvinnelig vokalist jeg ville ha med meg. Mest med tanke på at det gir langt større variasjon og det finnes dessuten noen fine duetter man kan gjøre 😉

Plutselig kom Nina Grobstok Lunderby etter tips fra min søster Siv. Jeg kontaktet hu 16/10-17 og hu kom som en frisk pust inn i øvingslokalet neste lørdag (28/10)! Nina sang veldig bra, var veldig sjarmerende og virket veldig ryddig og seriøs. Hu var kjempeklar for å dra på spillejobber 🙂 Låtkjemien var upåklagelig, faktisk det beste jeg har opplevd hittil. Vi øvde inn låter så fort vi kunne for å komme opp i 4×45 minutter spilletid. Vi hadde litt for lite tid, så for å redde de spillejobbene jeg allerede hadde booket fikk jeg med Laila Løvbråten og Kristine Østenby. Begge to er drevne vokalister jeg kjente fra tidligere. Laila og Kristine var med på noen julebord og to romjulsfester.

På slutten av 2017 var Nina og jeg samkjørt, og vi hadde nok låter til å spille en hel kveld. Partyduoen vi skapte skule hete EVO, og vi var klare for veien! Vår første spillejobb var på Bjørkelangen Pub (som nå er Hangover Bar) og den gikk jo veldig bra.

Nina valgte etterhvert å slutte og EVO for å jobbe med egne låter. Jeg fikk en god erstatning i Hanne Boudreaux som gjør en fantastisk jobb. Nå er duoen fremdeles i full fart og har en god del spillejobber i året.

I tillegg gjorde jeg alvor av å ta på meg solo-oppdrag. Valgte å kalle meg StingRay, oppkalt etter min drømmebil 😉 Har gjort en del småjobber alene, og det funker jo egentlig flott. Iblant har jeg med meg ei meget dyktig dame som heter Ane.

Til sakens kjerne, www.Booke.band

Nå har det blitt laget noen hjemmesider, visittkort, plakater i min lille karrière som spillemann. Begynte egentlig å bli lei dette nå. Og jeg tenkte, nå vil jeg ha en ny hjemmeside for resten av livet. OM noe skulle skjære seg, så har jeg ihvertfall denne siden, og innholdet kan endres. Hvis jeg lykkes å få den høyt opp i Google så er ikke den jobben med søkemotoroptimalisering forgjeves. Jeg tenkte lenge og vel, sjekket ut masse domenenavn, og landet på booke.band. Enklere adresse finnes vel ikke? BOOKE.BAND! Det er kun to ord med punktum i midten. Booke dått band! Slå de inn i nettleseren, og vips så er du her på booke.band-siden!
Booke.band er hovedsaklig hjemmesiden til EVO Partyduo som er den enheten jeg virkelig brenner for.
Noen andre har fått lov å oppholde seg her også, min venn Brendan O’Brian som jeg leker manager for, mine venners band Uslipt som bare fortjener mer fame&glory og selvfølgelig mitt soloprosjekt enmannsband StingRay som iblant trår til på noen dager da Nina er opptatt 😉

Hva skjer på booke.band?

Vel, dette er «vår» hjemmeside. For at den skal være litt levende har vi begynt å publisere litt stoff fra hvert eneste oppdrag. På booke.band kan man se spilleplanen, bilder, høre demoer, sjekke repertoar, melde seg på nyhetsbrev (nyhetsbrev er spesielt rettet mot arrangører, artistbyråer osv.). Og ikke minst, her finner du ut hvordan du kommer i kontakt med oss dersom du ønsker å leie levende musikk, leie lydanlegg osv.. Trenger du musikk til ditt arrangement, så vet du nå hvor du kan henvende deg 😉 Og du trenger kun å huske denne enkle adressen booke.band, booke dått band altså 🙂

Booke.band visittkort

One comment

Comments are closed.